Ervaringen
Van jongs af aan ben ik me bewust van de positieve invloed die dieren hebben op je manier van leven. Naarmate je ouder wordt begin je toch wat van je onbevangenheid kwijt te raken. Onzekerheden steken de kop op en je dagelijks leven wordt door invloeden van buitenaf stressvoller en hectischer. Bij mij leverde dit bij mijn jonge paard ook stress en problemen op, naast het feit dat ik mijzelf ook best wel in de weg zat. De stap om een coachings sessie te proberen was voor mij groot. Een van mijn ‘problemen’ is juist ook om hulp te vragen. In mijn hoofd was coaching iets zweverigs waarbij ik dan een kant op gestuurd zou worden. Maar nee, niets was minder waar.

Ik moest alles zelf doen, ondervinden en voelen. De coach gaf een opdracht en het was aan mij om deze uit te voeren samen met mijn paard. Niet een keer heb ik me opgelaten of gepusht gevoelt. Het was fijn dat de coach wisselend, niet, of juist wel aanwezig was. Mijn faalangst m.b.t. de oefening werd daardoor niet aangesproken omdat er duidelijk nul druk was. In alle rust kon ik mijn gang gaan en ondervinden en voelen wat dit met mij en/of mijn paard deed. De coach wist precies dat te pakken uit de oefening wat cruciaal was voor mijn coachvraag. Top. Ik heb het als een er prettig proces ervaren en heb er nog steeds veel aan. Ook mijn paard is meer open en met meer vertrouwen naar mij. Ik zeg, voel en doe weer iets meer hetzelfde, dus klopt het plaatje beter voor haar.


Monique en Típa

Het lukte mij om ‘nee’ te zeggen!

Linda

Op een rustige manier werd er naar me geluisterd en ik kreeg alle tijd om de activiteit uit te voeren. Erg leuk om te zien hoe een paard op je reageert. Ik voel me nu rustiger. Fijn om te zien dat je er na een sessie krachtiger uitkomt. Dat het zo’n verschil zou maken had ik niet verwacht.

Claudia

De open benadering om een sessie in te kunnen vullen naar eigen behoefte was fijn. Het was een erg korte sessie maar precies helemaal daar waar het om ging. Het was een heel bijzondere ervaring. Kort maar krachtig. Geweldige plek.

Daniëlle

Een coach zal nooit oordelen en alles wat zich voordoet tijdens het proces accepteren. Ik voel dat dit bij Pascale echt zo is.

Carolien

Ik kreeg meer inzicht in dat waar ik tegen aan loop. Ik luister meer naar mezelf en stel mijzelf regelmatig de vraag: Wat is nu goed voor mij?

Sylvia

Ik merkte dat ik tijdens de laatste sessies beter om kon gaan met de weerstand momenten die ik tegenkwam, bijvoorbeeld als een paard iets niet deed wat ik wilde. En dat zie ik terug in mijn dagelijkse leven. Ik ben me meer bewust van hoe ik handel in bepaalde situaties en heb van het werken met Pascale en haar paarden meer vertrouwen gekregen in mezelf, waardoor ik makkelijker stappen kan maken waar ik voorheen veel moeite mee had. Zo mooi dat deze paarden zo puur van alles aan kunnen geven en ook de fijne begeleiding van Pascale daarbij zorgt voor veel helderheid.

Irene

Ik zocht naar mijn ‘inner smile’. Was het praten zat. Paarden en buiten zijn maken mij altijd blij. De momenten bij Pascale en haar bijzondere, warme, zachte paarden hielpen me elke keer weer mijn rustpunt; mijn inner smile, te hervinden. En nog steeds denk ik met veel warmte terug aan de stille momenten dat Taegur met zijn neus je aanraakt en je voelt dat je niet alleen bent.

Manon

De sessies met Pascale en haar paarden heb ik als heel verrijkend ervaren. Tijdens iedere volgende sessie kwamen er weer nieuwe inzichten naar boven. Pascale stelt de juiste vragen en luistert goed om zo tot een goede vraagstelling te komen. Vervolgens observeert ze heel rustig en neutraal wat er tijdens de sessie gebeurt tussen jou en de paarden. Wat er ontstaat laat Pascale heel duidelijk bij jou, het is jouw eigen proces, ze gaat daar niet tussen zitten met haar eigen interpretaties. Dat wil niet zeggen dat ze niet betrokken is, integendeel, Pascale let heel goed op wat er ontstaat en ze stelt de juiste vragen om de dingen die er spelen helder te krijgen. Dat kan best diep gaan en verrassende inzichten opleveren.


Linda

Mijn sessie bij Pascale en haar paarden Taegur en Rúna was hartverwarmend. Pascale was respectvol en liefdevol, zowel naar mij als haar paarden en kundig in het leiden en laten gebeuren van wat zich voordeed. Een veilige, zachte sfeer waar ik inzichten kreeg en bovenal veel liefde ervoer. Heel waardevol, ik kan het iedereen aanraden.


Anda
Contact en locatie
info@pkxtra.nl
06 39838308
Baakmeerdijk 14, Bergen